KIDSRUN, wat een power!

Eindelijk is het zover:3 juni 2011. Na heel veel uurtjes voorbereiding, vergaderen, sponsors zoeken, draaiboeken doornemen etc., staan de laatste puntjes op de i en kan de eerste Putten Power Run van start. We verzamelen om 8.00 uur in de businessruimte van SDC. Even wakker worden, als we al geslapen hebben, de laatste ontwikkelingen en al snel melden zich de eerste vrijwilligers. Na een korte briefing door Gerrit Ritmeester, onze voorzitter, kunnen we allemaal aan de slag!

De opbrengst van de Putten Power Run is voor het goede doel: De Stichting Rusland Kinderhulp.

KIDSRUN

Het eerste deel van de Putten Power Run is de KIDSRUN om drie uur. Het wordt een warme dag en daar zullen we zeker rekening mee moeten houden, het "regent" afmeldingen. Tafels met bekertjes water, rondekaarten om af te tekenen, veld versierd met vlaggetjes, instructie medewerkers (maatschappelijke stagiaires van Groevenbeek, allemaal bedankt!), en wachten… Rond twee uur melden de eerste kids zich aan en heel langzaam volgen er wat meer. Tegen drieën loopt het aantal aanmeldingen ineens fors op, er worden snel startnummers "opgeprikt" en kaarten uitgedeeld en om drie uur kunnen we de warming up o.l.v. Risanka (Orion) starten met maar liefst 70 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 aangevuld met de sponsorlopers die wat ouder mochten zijn. Ook Ronald McDonald in hoogsteigen persoon neemt deel aan de warming up. Hier en daar "kraakt" het nog een beetje, maar op de aftellende starttune van SDC kan de loop van start.

De kinderen zetten zich ondanks de warmte enorm in. Een rondje is ongeveer 350 meter, een van de kinderen loopt heel hard als voorbereiding op een wedstrijd de volgende dag, die zeker gewonnen moet zijn. Er worden heel veel rondjes gelopen, 11, 12 rondjes alsof het niets is. Een moeilijke taak voor de vrijwilligers die de kinderen er soms van moeten overtuigen dat het gezien de warmte beter is om te stoppen. De KIDSRUN doet de naam van het evenement eer aan: wat een power!

De kinderen worden opgevangen op het middenveld, met soms wel twee bekertjes water en een druivensuikertje of de handen even lekker in de emmer koud water en uitrusten. Ronald, gesponsord door gelijknamig bedrijf, maakt een praatje met de kinderen die gelopen hebben of loopt even mee naast de kinderen, die nog lopen. Met elkaar wachten we tot ook de laatste kinderen binnen zijn. Alle kinderen mogen een Jemie-Gulf ijsje halen in de kantine van SDC en krijgen een prachtige medaille van Putten Power Run (foto's KIDSRUN op www.annemiekecarbo.nl/pprkidsrun).

Om vijf uur ging de Putten Power Run van start op de 5, 10 en 15 kilometer. Voor de uitslagen en beelden van uw finish kunt u terecht op www.puttenpowerrun.nl

Actie ORION

Orion had aan deze KIDSRUN een eigen sponsorloop gekoppeld voor een nieuwe airtrack (springbaan). Jammer dat een aantal kinderen toch niet aanwezig was. Wat de opbrengst zal zijn, moeten we nog even afwachten. De jongens en meisjes díe er waren, hebben heel veel rondjes gelopen, en gelukkig is er ook door enkele kinderen die wisten dat ze er niet konden zijn, een bijdrage ontvangen, super natuurlijk! Chantal en Maaike zullen alle bijdragen bij elkaar tellen. Een kleine vrijwillige bijdrage wordt geschonken aan het goede doel: De Stichting Rusland Kinderhulp en de rest gaat "in de spaarpot" voor de airtrack.

Volgend jaar weer: vrijdag 18 mei 2012 Putten Power Run!!!

Klik hier voor de foto's