Putten Power KIDSRUN

Na vele voorbereidingsuurtjes door deelnemers en organisatie kon op vrijdag 18 mei om drie uur de Univé KIDSRUN van start gaan!

Na het oefenen op 7 en 8 mei o.l.v. onze combinatiefunctionarissen Lisette en Tom, was op vrijdag 18 mei de dag van de waarheid. Het was erg spannend hoeveel deelnemers er zouden zijn. Het weer viel niet tegen, het was niet zo warm als vorig jaar, maar het was prima hardloopweer! Het aantal kinderen was uiteindelijk ongeveer gelijk aan vorig jaar. Ruim 80 kinderen verschenen op het hoofdveld van SDC om mee te doen aan de KIDSRUN. Na de demonstratie van Orion op de tumblingbaan kon de warming up o.l.v. Risanka beginnen, zij en de kinderen werden hierin bijgestaan door Chantal Pipo.
Het startschot, wat een knal!, werd gegeven door burgemeester Henk Lambooij van Putten en de rondjes onder de startboog van Univé konden geteld worden: 10,11 soms 14 rondjes rond het hoofdveld van SDC. Een geweldige prestatie!

Goede doelen
Naast een aantal kinderen dat "gewoon gezellig kwam rennen" waar rennen in de familie zit en ouders later aan de Run mee gingen doen, waren er twee groepen die van de Univé Kidsrun gebruik maakten om hun eigen goede doel te sponsoren. Een hele grote groep was afkomstig van basisschool De Pelikaan uit Putten. Zij liepen het startgeld bij elkaar voor Marcel Jonker voor de fietstocht voor Duchenne. De andere groep was de turnselectie van Orion, die na het geven van de demonstratie ook nog een aantal rondjes liep voor nieuwe trainingspakken. We hopen dat beide doelen behaald worden. We houden u op de hoogte.

Tot slot ontvingen alle kinderen een medaille, een presentje van sponsor Univé en al dan niet versierd met een mooi geschminkte vlinder, leeuw of clown kwam de KIDSRUN 2012 tot een einde. Precies op tijd voor de dreigende donkere lucht, waar overigens uiteindelijk slechts een enkel druppeltje regen is gevallen.

Met om half vier de Guliker Jeugdwedstrijd en om vijf uur de Putten Power Run op 5, 10 en 15 kilometer was het evenement nog niet ten einde…

Voor de uitslagen en beelden van uw finish van de Putten Power Run kunt u terecht op www.puttenpowerrun.nl

Klik hier voor de foto's